VIDEO Protest masiv la Berlin față de restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus: Mii de manifestanți fără măști sau mijloace de protecție

Câteva mii de manifestanţi s-au adunat la Berlin să protesteze faţă de restricţiile impuse pentru a combate pandemia de COVID-19, spunând că restricțiile impuse de autorități încalcă drepturile și libertățile oamenilor. Potrivit autorităților, între cei 17.000 de manifestanți adunați s-au regăsit libertarieni, loialiști constituționali și activiști anti-vaccinare, relatează Reuters.

A existat, de asemenea, o mică prezență de extremă dreaptă, cu unii manifestanți care purtau drapelul imperial al Germaniei cu alb, negru și roșu.

Protestatarii au dansat și au cântat „Suntem oameni liberi!” adaptat la melodia trupei de rock Queen „We’W Rock You”. Alții au mărșăluit cu pancarte spunând: „Facem zgomot pentru că ne furați libertatea!” și „Gândiți! Nu purtați o mască!”.

Manifestanţii, dintre care doar puţini purtau măşti, au început să se adune pe bulevardul central Unter den Linden şi pe străzile din jur, părând să nu acorde prea mare atenţie respectării regulilor de distanţare, relatează DPA citat de Agerpres.

Protestatarii arborau pancarte cu mesaje împotriva restricţiilor anticoronavirus şi chemând la „libertate” şi „rezistenţă” şi intonau sloganuri ca „Pandemia de coronavirus este cea mai mare teorie conspiraţionistă”.

Principala defilare de protest, desfăşurată sub motto-ul „Sfârşitul pandemiei: Ziua libertăţii” şi organizată de iniţiativa „Gândirea laterală 711”, urma să treacă prin parcul central Tiergarten, în apropiere de clădirea Reichstagului, între orele 3.30 – 10.00 PM (13.30-22.00 GMT).

Între timp, Poliţia din Berlin a anunţat pe Twitter că „a depus plângere” contra organizatorului manifestaţiei.

Sursa hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *