LIVE VIDEO SUA: Moartea lui George Floyd a fost reclasificată drept „omor” / Conferință de presă a procurorului general din Minnesota

Procurorul care investighează moartea lui George Floyd în Minneapolis a reclasificat faptele drept omucidere voluntară, acuzându-l pe ofițerul de poliție care l-a asfixiat pe Floyd de „omor premeditat”, iar ceilalți trei ofițeri de poliție de la fața locului sunt acuzați și ei în același dosar, a anunțat miercuri senatorul local Amy Klobuchar, potrivit AFP.

Familia victimei care a murit pe 25 mai a salutat evoluția acestor procese. „Este un pas important pe drumul către justiție”, a apus avocata familiei

Vineri seară, ofițerul Derek Chauvin a fost reținut și este acuzat de uciderea lui George Floyd. Avocatul acestuia a invocat al 5-lea amendament din Constituția Americană și își așteaptă procesul. În ciuda faptului că Derek Chauvin a fost arestat, protestele continuă.

Opt minute și 46 de secunde a stat ofiterul de poliție Derek Chauvin cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, potrivit unei reconstituiri a presei americane. New York Times a pus cap la cap filmările de pe camerele de supraveghere din zonă, dar și ale martorilor, făcând filmul minutelor dinaintea morții bărbatului de culoare, care a provocat revolte violente în Statele Unite.

Revoltele generate de moartea lui George Floyd continuă în Statele Unite – țara unde cetățenii (protestatarii) „vorbesc de la egal la egal cu autoritățile”.

Procurorul general din Minnesota, Keith Ellison, ține în aceste momente o conferință de presă

Sursa hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *