Stare de urgență: Peste 280 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 400.000 lei, în ultimele 24 de ore în Cluj

”Polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militaricontinuă acționeze integrat, pentru impunereanormelor legale în timpul stării de urgență, prinverificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortareaautovehiculelor care tranzitează județul cu persoanecare revin din afara granițelor țării.

În ultimele 24 de ore, 832 de forțe de ordine au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii șicombaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsuriide izolare  în cazul a 992 de persoane, fiind controlatetotodată 82 de societăți comerciale/persoane fiziceautorizate.

Au fost aplicate 283 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 394.571 lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privindrestricționarea circulației conform ordonanței militareîn vigoare.

De la debutul pandemiei până în prezent, au fostînregistrate 5 dosare penale privind săvârșireainfracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, fiindîntocmite dosare penale.

În domeniul situațiilor de urgență au fost implicate 20 de cadre ale ISU Cluj, pentru acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și pentru desfășurarea activității specificeCentrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției. În ultimele 24 de ore, a fost asigurattransportul pentru 22 de clujeni, în condiții de izolarebiologică, cu mijloace de transport SMURD, sprelocurile de carantină sau către unitățile spitalicești.

De asemenea, au fost primite peste 500 de apeluridin partea clujenilor, care au primit informații medicaleprin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030), de la cadrele medicale desemnate de Direcția de Sănătate Publică în acest sens.

În prezent avem 526 persoane în carantină, 4.449 în izolare la domiciliu. De asemenea, 57 pacienți confirmați pozitiv cu COVID-19 din județul Cluj, sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca și la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,, Leon Daniello” Cluj-Napoca.”, a transmis prefectul.

Comments

comentarii

Sursa clujust.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *